Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Inês Pedrosa

Bespomoćnost

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Tanja Tarbuk
  • 11/2016.
  • 208 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320458
  • Cijena: 130.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Nakon nezgodna pada Jacinta Sousa u bolničkom će se krevetu prisjetiti svoje mladosti i pedeset godina provedenih u Brazilu, života u Rio de Janeiru u prvoj polovici dvadesetog stoljeća i nedavnog povratka u Portugal.

Njezin sin, arhitekt Raul Sousa, zaboravit će na sveprisutnu društvenu korupciju i vlastitu prošlost kad se u selu Arrifes pojavi novinarka Clarisse. Na tren će mu se učiniti kako bi negdje mogao pripadati. Jer i Jacinta i Raul zauvijek su izmješteni: u Brazilu su ih promatrali kao Portugalce, a u Portugalu ih sada smatraju Brazilcima.

Bespomoćnost je priča o krizom pogođenom Portugalu i žudnji za ljubavlju iz pera jedne od najboljih portugalskih spisateljica.

 

Ljubav, izdaja, moć, zavist, ljubomora, prijateljstvo, zločin, strah, osveta i posebice smrt prožimaju ovu knjigu koja prikazuje suvremeni Portugal u zapletima punima snage i originalnosti.
Público

Novi roman Inês Pedrose govori o zemlji iscrpljenoj krizom i strategijama preživljavanja. Odnosi s djecom, sjećanja na prijašnji život, potraga za mjestom pripadnosti, to su neke referentne točke ovoga snažnog i aktualnog romana.
Ler

Najnoviji roman Inês Pedrose širi stanje duše jednoga ispaćenog naroda.
Diário de Notícias da Madeira

Inês Pedrosa (1962.) portugalska je spisateljica, prevoditeljica i novinarka rođena u Coimbri. Za novinarsku izvrsnost primila je nekoliko nagrada. Bila je ravnateljica Kuće Pessoa, zaklade koja promiče baštinu Fernanda Pessoe te poeziju uopće.

Autorica je niza romana, kratkih priča i priča za djecu. Za romane "Nas tuas mãos" (U tvojim rukama, 1997.) i "Os íntimos" (Prijatelji, 2003.) u dva je navrata osvojila nagradu Prémio Máxima de Literatura, a roman "Fazes-me falta" (Fališ mi, 2002.) obilježio je književnu godinu. Roman "Bespomoćnost" (2015.) stekao je veliku popularnost i status bestselera.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –