Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean-Martin Fortier

Eko povrtlar : Praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Irena Biličić
  • 10/2018.
  • 220 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573916
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Lokalna, ekološka poljoprivreda sve je popularnija, a vjeruje se i da je upravo ona rješenje problema koji su nastali kao posljedica negativnih industrijskih trendova u svijetu koji nanose sve veću nepopravljivu štetu. Kao odgovor na taj trend, sve je više mladih poduzetnika koji svojim nadahnjujućim idejama pokazuju kako osnovati uspješno malo gospodarstvo usmjereno na prodaju.

Jean-Martin Fortier vodeći je kreativac i inovator na tom polju – zajedno sa suprugom na manje od 8 000 m2 već deset godina dokazuje da je moguće dobro živjeti od poljoprivrede malih razmjera te da i zajednica može uživati u blagodatima takvog pristupa. Dvjestotinjak obitelji koje hrani održivim načinima te stalna prisutnost na zelenim tržnicama živi su dokaz tog uspjeha.

Fortierov je pristup u pravom smislu low-tech, a donosi visoke prinose. Tajne svog uspjeha objašnjava u ovom praktičnom priručniku nudeći detaljne odgovore na pitanja:

  • Kako pomoću biološki intenzivnog uzgoja sa zanemarivim ulaganjima razviti malo profitabilno poljoprivredno gospodarstvo?
  • Kako obrađivati zemlju bez traktora i uz minimalno korištenje fosilnih goriva, a pomoću najboljih ručnih alata, odgovarajuće mehanizacije i uz minimalnu obradu tla?
  • Kako sustavno uzgajati raznovrsno povrće i uspješno se nositi s korovom i nametnicima, te posljedično postizati visoke prinose i dobre prodajne cijene?

Jean-Martin Fortier i njegova supruga Maude-Hélène Deschroches utemeljitelji su imanja Les Jardins de la Grelinette, međunarodno priznatog mikro-gospodarstva poznatog po produktivnosti i profitabilnosti s malo tehnologije. Kao vodeći praktičar biološki intenzivnog uzgoja, Jean-Martin Fortier popularizirao je biointenzivni uzgoj na malim površinama zbog čega je postao svjetski poznat u svijetu ekološke poljoprivrede. Osnovao je Institut jardinier-maraîcher kako bi nadahnuo i pomogao suvremenim uzgajivačima te poticao razvoj ekoloških i regenerativnih mikrofarmi diljem svijeta. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –