Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maya Angelou

Znam zašto ptica u kavezu pjeva

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Željka Gorički
  • 12/2018.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574012
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Maya Angelou bila je jedna od najutjecajnijih žena u SAD-u, a danas njezino ime postaje sinonim za hrabru buntovnicu koja se za ljudska prava bori poezijom, umjetnošću i aktivizmom u najboljem smislu te riječi. Ta ugledna američka spisateljica, glumica, redateljica i aktivistica prijateljevala je i bila uzor najvažnijim osobama svoga doba – Martin Luther King, Malcolm X, Barack Obama i Oprah samo su neki od njih.

Njezin neustrašiv duh razvio se već u burnom ranom djetinjstvu i mladosti tridesetih i četrdesetih godina 20. stoljeća koje je opisala u prvom i najpoznatijem u nizu memoara "Znam zašto ptica u kavezu pjeva".

 

Maya Angelou živjela je ono o čemu je pisala. Shvaćala je da dijeljenjem svoje istine postaje dijelom svih velikih ljudskih istina – o čežnji, napuštanju, sigurnosti, nadi, čuđenju, predrasudama, misterijima i, naposljetku, samootkrivenju: spoznaji o tome tko ste zaista i oslobođenju koje ljubav nosi sa sobom. I svaka od tih bezvremenskih istina prisutna je u ovom prvom autobiografskom zapisu iz njezina života. Jako sam sretna (a znam da bi i ona bila) što će čitava nova generacija čitatelja imati priliku upoznati se s pričom Maye Angelou i skupiti snagu da spozna svoju.

Oprah Winfrey 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –