Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dalai Lama XIV Desmond M. Tutu

Knjiga radosti : Naučite kako pronaći sreću u svijetu česte boli i patnje

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Nenad Patrun
  • 02/2019.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574043
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Knjiga radosti : Naučite kako pronaći sreću u svijetu česte boli i patnje" je djelo koje poziv na radost. Ispunjena duhovnošću, prijateljstvom, smijehom, promišljanjem, suosjećanjem i radošću, nastala je kada su se dvojica duhovnih velikana, dva prijatelja iz vrlo različitih kultura, Njegova Svetost 14. Dalaj Lama i Počasni nadbiskup Južne Afrike Desmond Tutu sastali u Dharamsali, Dalaj Laminom prebivalištu u izbjeglištvu kako bi proslavili Dalaj Lamin rođendan, ali i svijetu ponudili odgovore na neka univerzalna pitanja.

U potrazi za vlastitom srećom, najprije ćemo je naći tako da pokušamo usrećiti druge, a prije sreće moramo pronaći radost. Ako smo sami radosni, i svijet će zbog toga biti radosniji, poručuju nam karizmatični duhovni vođe, a to potvrđuju i znanstvena istraživanja. Prisjećajući se događaja iz vlastitog života, uživajući u blagoslovima svakodnevnice, zadirkujući jedan drugoga i iskazujući si međusobno ljubav i poštovanje, govore nam o svemu onome što može oplemeniti ljudski život i kako pronaći sreću i radost u svijetu punom boli i patnje, ponovno se roditi svakoga dana.

Njegova Svetost 14. Dalai Lama, Tenzin Gyatso, opisuje sebe kao običnog budističkog redovnika. On je duhovni vođa tibetanskog naroda i tibetanskih budista. Dobitnik je Nobelove nagrade za mir 1989. godine i Zlatne medalje Kongresa SAD-a 2007. godine. Rođen je 1935. godine u siromašnoj seljačkoj obitelji u sjeveroistočnom Tibetu, a u dobi od dvije godine prepoznat je kao utjelovljenje svoga prethodnika, 13. Dalai Lame. Strastveni je zagovornik univerzalnog svjetovnog pristupa njegovanju temeljnih ljudskih vrijednosti.

Više od tri desetljeća Dalai Lama neprestano vodi razgovore i surađuje sa znanstvenicima iz raznih znanstvenih područja, osobito s onima u Zavodu za um i život, organizaciji čiji je suosnivač. Dalai Lama puno putuje, promičući dobrotu i sućut, međuvjersko razumijevanje, očuvanje okoliša te, iznad svega, svjetski mir. Živi u izbjeglištvu u Dharamsali, u Indiji.

Desmond Mpilo Tutu, počasni nadbiskup Južne Afrike, postao je istaknutim vođom u križarskom pohodu za pravdu i rasnu pomirbu u Južnoj Africi. Dobitnik je Nobelove nagrade za mir 1984. godine i Predsjedničke medalje slobode 2009. godine. Godine 1994. Tutua je Nelson Mandela imenovao predsjedavajućim južnoafričkog Povjerenstva za istinu i pomirbu, u kojem je Tutu utro novi put za zemlje koje su prošle kroz građanske ratove i ugnjetavanje.

Bio je utemeljitelj i predsjedavajući Starješina, skupine svjetskih vođa koji su se zajednički bavili mirom i ljudskim pravima. Nadbiskupa Tutua smatraju vodećim moralnim glasom i ikonom nade. Cijeloga života silno je brinuo o potrebama ljudi diljem svijeta, poučavajući ih ljubavi i sućuti za sve. Živi u Cape Townu u Južnoj Africi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –