Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Slavoj Žižek

O vjerovanju : Nemilosrdna ljubav

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Marina Miladinov
  • 12/2004.
  • 171 str., meki uvez
  • ISBN 9532202528
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bez obzira na to smatrate li ga divom, filozofom zabavljačem ili stimulativnim cinikom, volite li ga čitati ili ne, biblioteka poput ove ne može se zamisliti bez Slavoja Žižeka. O vjerovanju je njegov tekst koji je 2001. nastao za Routledgeovu seriju "Thinking in Action", a najkonciznije ga se može opisati kao tour de force svih svjesnih i nesvjesnih oblika vjerovanja koja čine našu svakodnevicu.

Žižek, dosljedan lakanovskoj optici, tvrdi kako su ona mnogo bliže religijskima nego što bismo htjeli priznati: da su sva naša on-line putovanja, naša potraga za instant duhovnošću, naša manija za self-help literaturom, zapravo savršena ideološka dopuna kapitalizmu a nikako bijeg od njega: da sveudilj (i uzalud) ganjamo ono imaginarno nezadovoljni sobom odnosno svojom nepotpunošću. O vjerovanju je relativno čestita meditacija o tome da je u pozadini svih tih vjerskih iskustava zapravo posve beskorisna potraga za božanskim i ljudskim savršenstvom.

Žižekov zabavni diskurs postao je već notoran - primjenjujući svoje golemo znanje na primjere iz filma, politike, religije, suvremene kulture i subkulture, on će vas uzrujati ili opčiniti, ali vas neće ostaviti ravnodušnima.

Slavoj Žižek, filozof, sociolog, kulturni kritičar i psihoanalitičar, rođen je u Ljubljani 1949. Doktorirao je na Ljubljanskom sveučilištu 1981., a drugi doktorat obranio je u Parizu na slavnom Sveučilištu Pariz VIII. Danas je Slavoj Žižek jedan od najcjenjenijih i najpopularnijih filozofa, a često ga nazivaju i najopasnijim filozofom Zapada. Autor je više od pedeset knjiga prevedenih na više od dvadeset svjetskih jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –