Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Brianna Wiest

Planina si ti : Kako prestati sabotirati svoje snove i pretvoriti ih u stvarnost

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Marina Barun
  • 08/2022.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575095
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Planina si ti : Kako prestati sabotirati svoje snove i pretvoriti ih u stvarnost" autorice Brianne Wiest razlaže čitateljima zašto se sabotiramo, kada to radimo i kako prestati. Planina je stoljećima služila kao metafora za velike izazove s kojima se suočavamo, pogotovo za one koji se čine nesavladivima.

Ovoga puta planina predstavlja naviku da, najčeće nesvjesno, sabotiramo sami sebe - bilo da odgurujemo ljude od sebe, vraćamo se osobi koja nas je povrijedila, ne radimo ono što je najbolje za nas, biramo prijatelje s kojima osjećamo kao da se natječemo ili nam je životni prostor uvijek u neredu i kaosu. No, u svako sabotirajuće ponašanje ugrađen je ključ koji ga otključava, piše Brianna Wiest, objašnjavajući u knjizi kako učiti iz štetnih navika, izgraditi emocionalnu snagu, naučiti razumjeti rad našeg mozga i tijela te otpustiti prošlosti.

Svladavanje planine zahtijeva da se fokusiramo na unutarnji rast, proradimo traume, razvijemo otpornost i prihvatimo da su izazovi prilika da postanemo mentalno jači i ostvarimo bolju kvalitetu života. Na kraju, ne trebamo svladati planinu, nego sebe.

Brianna Wiest je međunarodno poznata autorica knjiga "Planina si ti", "101 Essays That Will Change The Way You Think I When You’re Ready", "This Is How You Heal". Nakon godina objavljivanja tekstova o vlastitom putu iscjeljenja online, Briannine knjige prevedene su na desetke jezika diljem svijeta.

Njezini tekstovi objavljivani su u časopisima Forbes, USA Today, The Huffington Post i Thought Catalog, gdje je trenutno partnerica. Autorica je i dviju zbirki poezije, "Salt Water" i "Ceremony".

Cilj njezinog rada je pomoći drugima da aktiviraju svoj pravi potencijal i daju svom unutarnjem narativu smisao i istinu. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –