Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tom Rob Smith

Dijete 44

  • Nakladnik: Novela media
  • Prijevod: Kristina Saywell
  • 05/2009.
  • 468 str., meki uvez
  • ISBN 978953123050065
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Sovjetski Savez, 1953.

U zemlji besklasnog društva, u državi koja se brine za svoj narod i koja mu omogućava socijalnu skrb, obrazovanje i sigurnost – zločin ne postoji. Postoji samo politička veleizdaja – gubitak vjere i odanosti Državi. Lav Stepanovič Demidov zna to bolje od ikoga. Visoki dužnosnik KGB-a i nekadašnji narodni heroj ne sumnja u važnost vjere i služenja domovini.

Međutim, nakon što je na željezničkoj pruzi u Moskvi pronađeno tijelo dječaka, Lav je iznenađen što obitelj žrtve vjeruje da se radi o umorstvu.

Iako mu je naređeno da zanemari njihove iskaze, Lav biva uvučen u slučaj jer duboko u sebi vjeruje da to nije cijela priča. Njegove ga sumnje dovode u nemilost Službe sigurnosti, ne ostavljajući mu mnogo izbora nego da napusti voljenu Partiju. Prognan u grad duboko u planinama Urala, zajedno sa svojom ženom Raisom, Lav nailazi na tijelo još jednog djeteta ubijenog na isti način kao dječak u Moskvi, zločin koji je pomogao prikriti.

Stavljajući na kocku svoj život, i život cijele svoje obitelji, Lav odlazi u potragu za nemilosrdnim ubojicom, te ubrzo otkriva da se najveća opasnost ne krije u onom kojeg pokušava uloviti, već u zemlji koju pokušava zaštititi.

"Dijete 44" triler je izvanredne snage i napetosti, ali i potresan prikaz manipulativne moći vlasti koja ugradnjom sustava straha i paranoje stvara tihe i poslušne podanike.

"Dijete 44" također je i priča o pobjedi dobra nad zlom, ljubavi nad strahom, čovjeka nad mehanizmom.

Prava za filmsku adaptaciju otkupio je Ridley Scott, a zadnje vijesti najavljuju da bi prva filmska klapa "Djeteta 44" mogla pasti ove godine u Mađarskoj.

U travnju ove godine Tom Rob Smith objavio je roman, "The Secret Speech", svojevrsni nastavak romana "Dijete 44".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –