Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Christian Kracht

Ja bit ću tu, na suncu i u sjeni

  • Nakladnik: Novela media
  • Prijevod: Nataša Medved
  • 11/2009.
  • 99 str., meki uvez
  • ISBN 9789533050263
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Europa je u plamenu. Kako bi svijet izgledao da se Lenjin iz egzila nije vratio u Rusiju, već komunističku revoluciju započeo u Švicarskoj?

Godine 2013. švicarska kolonijalna velesila pomoću afričkih vojnika vodi stoljetni rat u kojem nema pobjednika. Njemački cepelini bombardiraju centar moći Švicarske Sovjetske Republike duboko u Alpskom planinskom masivu. Ovo je priča jednog od brojnih Afrikanaca u redovima švicarske vojske o njegovoj potrazi za misterioznim odmetnikom Brazhinskim, koji nikako da poprimi opipljive konture...

Christian Kracht opisao je svijet u kojem su civilizacija, međuljudska bliskost i tehnološki napredak na zalazu, pronalazeći poetičnost u najokrutnijim pejzažima, u kojima i snijeg miriše na željezo.  Atmosferična slika kraja jedne civilizacije i naših vlastitih utopija vodi nas u alternativnu budućnost naše povijesti. Romanom "Ja bit ću tu, na suncu i u sjeni" Christian Kracht ispisao je jednu od najzačudnijih knjiga desetljeća.

***

Christian Kracht
(1966.) jedan je od najkontroverznijih švicarskih pisaca i intelektualaca današnjice, čija su djela prevedena na 15 svjetskih jezika. Kultni status stekao je inovativnim romanima Faserland i 1979, premašujući žanrove u koje ga kritika pokušava smjestiti. Kozmopolit i samozatajni reportažni pisac s trenutačnom adresom u Buenos Airesu školovao se u Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

Krachtovi karakteristični jasni opisi i minimalizam nepogrešivo ocrtavaju pamtljive i opipljive slike, a kao vrhunski estet potvrdio se i posljednjim, antiratnim romanom Ja bit ću tu, na suncu i u sjeni, u kojem je opisao "stravičnu i sveobuhvatnu dekadenciju duha".

Christian Kracht (Saanen, Švicarska, 1966.) jedan je od najkontroverznijih pisaca i intelektualaca njemačkog govornog područja čiji su romani prevedeni na više od dvadeset jezika. Školovao se u Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Bio je dopisnik iz Indije za tjednik Der Spiegel, kolumnist Frankfurter Allgemeine Zeitunga te suradnik brojnih drugih novina. Status kultnog pisca stekao je romanima "Faserland" (1995.), "1979" (2001.), "Ja bit ću tu, na suncu i u sjeni" (2008.), a definitivno ga potvrdio romanom "Imperij" (2012.) za koji je ovjenčan Književnom nagradom Kantona Berna te prestižnom Nagradom Wilhelm Raabe. Objavio je i nekoliko knjiga putopisa, surađivao je s brojnim piscima i umjetnicima a zajedno sa suprugom, režiserkom Frauke Finsterwalder, napisao je scenarij za njezin nagrađivani film Finsterworld.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –