Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rose Tremain

Vraćam se kući

  • Nakladnik: Novela media
  • 07/2010.
  • 450 str., meki uvez
  • ISBN 9789533050348
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U potrazi za poslom Lev putuje iz istočne Europe u Britaniju. U misli mu se stalno vraćaju oni koje je ostavio iza sebe - preminula supruga, njegova voljena kći i njegov sasvim neobičan prijatelj Rudi koji se, dok sanja o bogatom Zapadu, posve posvetio svom izudaranom Chervoletu.

Pred Levom se nalazi nepoznato britansko prostranstvo: njihove neprijateljske ulice, snobovski pubovi, njihova opsjednutost poznatima. London pruža zavodljivu mogućnost prijateljstva, seksa, zarade i nove karijere i, bude li Lev te sreće, novog osjećaja pripadnosti...

Roman "Vraćam se kući" emotivna je i hrabra priča o imigrantu iz istočne Europe, ali i univerzalna priča o čovječnosti kojoj svakodnevno svjedočimo - o nostalgiji i budućnosti, o prepuštanju i borbi, o očuvanju i mijenjanju svog identiteta.

Prateći glavnoga junaka ove priče shvatit ćete da zapravo pratite sami sebe i osluškujete svoje dileme, svoje užitke i strahove, svoje sumnje i nadanja, dijeleći zajedno s njim nadu i težnju da nađete svoj dom, ma gdje god da se nalazio.


***

Rose Tremain rođena je 1943. u Londonu. Školovala se na Sorbonni, a diplomirala na Sveučilištu East Anglia gdje je nekoliko godina predavala kreativno pisanje. Autorica je dvanaest romana, četiri knjige kratkih priča i nekoliko scenarija. Njezine knjige prevedene su na brojne strane jezike te su osvojile mnoge književne nagrade uključujući nagradu Whitbread za roman godine, James Tait Black Memorial Prize, Prix Femina Étranger, Dylan Thomas Prize, Angel Literary Award, te nagradu za knjigu godine koju dodjeljuje Sunday Express. Godine 1983. časopis Granta odabrao ju je za jednu od 20 najboljih mladih britanskih romanopisaca te je dvaput bila u ocjenjivačkom odboru nagrade Booker.

Roman "Vraćam se kući" bio je i u užem izboru za prestižnu nagradu Costa za roman godine 2007., a pobjedio je u konkurenciji za najbolji roman na engleskome jeziku ženske autorice i osvojio nagradu Orange 2008.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Rose Tremain –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –