Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jamie Oliver

Jamiejevo ministarstvo prehrane : I vi možete naučiti kuhati za samo 24 sata

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Damir Biličić
  • Ilustracije: Ira Wacha- Biličić
  • 06/2009.
  • 360 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532209099
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ako ste mislili da nikada nećete uspjeti naučiti kuhati, vjerujte mi, ovi će vam recepti s jasnim uputama i slikama u 24 sata pomoći da počnete raditi zbilja ukusnu klopu. Dobro kuhati od osnovnih namirnica vještina je koja će vam uštedjeti novac, pružiti veliko zadovoljstvo te vas i vašu obitelj i bližnje uputiti prema zdravijem životu. Bilo tko može naučiti kuhati.

A jednom kad uđete u štos, probajte naučiti i svoje prijatelje istome. Hajde, naučite neki recept – i PRENESITE DALJE…

Dobrodošli u moje "MINISTARSTVO PREHRANE".

Ovu su knjigu nadahnuli svi oni koje sam ikad upoznao a koji su mislili da nikada neće uspjeti naučiti kuhati. Naravno, mene je takvo razmišljanje u stanju samo isprovocirati jer čvrsto vjerujem da je jednostavno kuhanje kod kuće jedna od najosnovnijih, iskonskih vještina koju bi svaka osoba na ovom planetu trebala posjedovati kako bi se bila u stanju brinuti za sebe, svoju obitelj i bližnje.

Napisao sam ovu knjigu kako bi vas (ili osobu kojoj je upravo kupujete) osnažio da naučite kuhati što je lakše i brže moguće. To sam učinio skupivši golemu količinu recepata koje svi obožavamo i pružio vam svoju jednostavniju verziju s jasnim uputama i slikama koje prikazuju svaki korak pripreme, kako bih vas usmjerio i otvorio vam cijeli jedan novi svijet izvrsne hrane. Bilo da ste nesiguran početnik ili već dobar kuhar koji cijeni jednostavnost, dopustite meni i ovoj knjizi da vam pomognemo da skuhate neka od stvarno izvanrednih jela koja će razveseliti cijelu ekipu. PA, KRENIMO!

JAMIE OLIVER počeo je kuhati u roditeljskoj gostionici (pubu) The Cricketers u Claveringu kad mu je bilo osam godina i ubrzo razvio strast za kuhanjem koja se nastavila i dok je vještinu brusio u restoranu na Neal Streetu i u River Caféu.

Restoran Fifteen osnovao je 2002. godine u Londonu, zajedno s istoimenom fondacijom koja mladim ljudima u teškim životnim prilikama omogućuje da se školuju za kuhare. Trenutačno u svijetu postoje tri restorana Fifteen – u Cornwallu, Amsterdamu i Melbourneu. Nedavno je pokrenuo i lanac otmjenih restorana Jamie’s Italian u Velikoj Britaniji.

U 2005. Jamie je pokrenuo kampanju Feed Me Better (Bolje me hrani) za poboljšanje kvalitete hrane u školama u Velikoj Britaniji, koja je potaknula vladu da promijeni stav prema školskoj prehrani, poveća financiranje i uvede kvalitetnije jelovnike u škole. Jamie je pokrenuo svoj časopis i objavljuje po brojnim publikacijama širom svijeta.

Živi u Londonu i Essexu sa suprugom Jools i kćerima Daisy, Poppy i Petal.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –