Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Clemens Meyer

Noć, svjetla

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Latica Bilopavlović Vuković
  • 03/2010.
  • 180 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537056728
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Vlasnik psa stavlja sve na kocku, ulaže sav svoj novac na klađenje  ne bi li dobitkom uspio platiti operaciju, nakon slučajnog susreta mladić i djevojka, negdašnji ljubavnici, razgovaraju čitavu noć, ona sluti zajednički život, ali on zna da nema sretnog završetka...

Meyerovi junaci prepušteni su životu na milost i nemilost, apatridi i sanjari koji noću lutaju gradom nadajući se glavnom zgoditku, posrnuli tragači za srećom, noćne ptice ispunjene nemirom. Stilski izbrušenim, jezgrovitim rečenicama, pripovijedajući o velikim iluzijama, čežnji i usamljenosti, pun nježnosti ali lišen sentimentalnosti, Meyer talentirano i precizno pogađa duh i ozračje našeg vremena.   

Prolistaj knjigu!

***

Clemens Meyer (rođ. 1977. u Halleu) dobitnik je brojnih njemačkih književnih nagrada i stipendija, a za zbirku priča "Noć, svjetla"  2008. nagrađen je i Nagradom Leipziškog sajma knjiga.

Objavio je i roman "Als wir träumten" (Kad smo sanjali), 2006. i knjigu autobiografskih proza "Gewalten" (Sile), 2010.


***

Meyer piše svoje priče za sve koji se osjećaju usamljenima, koji osjećaju da život previše od njih zahtijeva ili da nepravedno s njima postupa. Priče s čijim likovima suosjećamo i zajedno s njima drhtimo. Briljantna, snažna knjiga.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Rijetka su u njemačkoj književnosti djela koja se tako znalački i s toliko ljubavi bave likovima s takozvanoga društvenog ruba.
Welt am Sonntag

O politici nikad nije riječ, pa ipak svaka Meyerova rečenica djeluje poput eksploziva u šupljinama političke retorike.
Die Zeit

Clemens Meyer (rođ. 1977. u Halleu) autor je brojnih proznih tekstova i scenarija, a piše i kazališne komade i novinske kolumne. Dobitnik je brojnih njemačkih književnih nagrada i stipendija, a za zbirku priča "Noć, svjetla" (OceanMore, 2010.) nagrađen je 2008. godine i Nagradom Leipziškog sajma knjiga. Objavio je i roman "Als wir träumten" (Kad smo sanjali) 2006. i knjigu autobiografskih proza "Gewalten" (Sile), 2010. godine. Za roman "U kamenu" 2014. dobio je Književnu nagradu grada Bremena. Za scenarij "In den Gängen" (U hodnicima), koji se temelji na njegovoj kratkoj priči, Meyer je zajedno s Thomasom Stuberom 2015. godine osvojio Nagradu njemačkih scenarista.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Clemens Meyer –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –