Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrew Keen

Kult amatera : Kako blogovi, MySpace, YouTube i ostali suvremeni mediji koje stvaraju korisnici uništavaju našu ekonomiju, kulturu i vrijednosti

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ivana Krencer
  • 09/2010.
  • , tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532661644
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prema slavnom teoremu o beskonačnome majmunu, kada bismo beskonačnom broju majmuna dali da lupkaju po beskonačnom broju pisaćih strojeva, negdje bi neki od tih majmuna na kraju stvorio Shakespeareovu dramu, Platonov dijalog ili neko drugo remek-djelo.

S otkrićem interneta mislilo se da će doći do bujanja svih tih kreativnih potencijala koji su samo čekali da iskoče iz običnih korisnika. Umjesto toga dobili smo površnost, pornografiju, krađe identiteta i novi korporacijski raj.

U svojoj razornoj kritici tzv. revolucije weba 2.0 Andrew Keen, ne bez razloga prozvan antikristom Silicijske doline, odlučio je do kraja uništiti taj mit pokazujući ne samo da internetom vlada prosječnost već i da digitalni divovi kao što su Wikipedija i Google nisu nužno dobri igrači.

Otkrijte zašto samo što nismo zakoračili u Vrli novi svijet 2.0. Čak i ako se ne budete složili sa svime, "Kult amatera" sigurno će vas potaknuti na propitivanje onoga što uzimate zdravo za gotovo te promijeniti način na koji surfate internetom i služite se Facebookom, MySpaceom, YouTubeom i drugim servisima.

***

Andrew Keen rođen je 1960. u Londonu. Završio je studij povijesti u Londonu, magistrirao politologiju na Berkeleyju, a svojedobno je studirao i u Sarajevu. Zatim je radio kao poduzetnik u Silicijskoj dolini, gdje je osnovao audiocafe.com, te poslije u još nekoliko značajnih tvrtki. Nakon što je 2006. u The Weekly Standardu objavio da je web 2.0 "veliki utopijski pokret", njegova kritika ne prestaje.

Knjiga "Kult amatera" nastala je upravo na osnovi tog eseja i otada je doživjela mnogo izdanja, uz debate koje ju neprekidno prate. Živi u Berkeleyju u Kaliforniji.

Britansko-američki autor Andrew Keen jedan je od najpoznatijih i najkontroverznijih kritičara digitalne revolucije. Rođen je 1960. godine u Londonu, nakon studija povijesti magistrirao je politologiju na Berkeleyu, a studirao je svojedobno i u Sarajevu. Neko je vrijeme potom proveo kao poduzetnik u Silicijskoj dolini, gdje je, među ostalim, osnovao internetsku tvrtku audiocafe.com. Autor je i knjiga "Kult amatera", "Digitalna vrtoglavica" i "Internet nije odgovor". "Internet nije odgovor", odvažan i uvjerljiv manifest koji se bavio iskrivljenom raspodjelom moći i bogatstva u doba Mreže, London Sunday Times opisao je kao „snažno i zastrašujuće štivo”. Izvršni je direktor inovativne tvrtke FutureCast u Silicijskoj dolini i diljem svijeta vrlo cijenjen i tražen javni govornik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Andrewa Keena: Kult amatera (predavanje) –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –