Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Houellebecq

Karta i teritorij

  • Nakladnik: Litteris
  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Marija Bašić
  • 11/2011.
  • 392 str., meki uvez
  • ISBN 9789537250430
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dok promatra satelitsku fotografiju jednog dijela Alsacea i Michelinovu kartu iste zone obuzet njezinom ljepotom, slikar Jed Martin, glavni junak Houellebecqova romana, postaje uvjeren da je "karta zanimljivija od teritorija".

Iza karte nije zemlja za kojom se čezne, rijeka, planina, more, nego predodžba o njima, maštovitija od same stvarnosti. U toj zrcalnoj igri, Michel Houeilebecq pojavljuje se u dvostrukom svojstvu autora romana i književnog lika koji piše predgovor katalogu likovnog djela te bitno utječe na sva romaneskna zbivanja.

Oko ta dva lika autor će konstruirati roman fluidne arhitekture s nosivim elementima slike svijeta u kojoj caruju novac, vulgarnost i medijsko-manipulativne igre, pretresati većinom vladajuće slojeve suvremenog društva. Umjetnost, ljubav, novac, odnos prema ocu, smrt, posao, roba, neke su od tema ovog romana koji je Houellebecqu donio uspjeh i konačno najveću francusku književnu nagradu "Goncourt" koja mu je već u više navrata  izmicala iz ruke.

Umjesto seksualnih opsesija, vizionarskih predskazanja, ideoloških obračuna po kojima je poznat, ovaj roman nudi nam jednog drugog; nepoznatog Houellebecqua koji će tako biti i dodatno zanimljiv čitalačkoj publici.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –