Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sue Townsend

Adrian Mole: Godine cappuccina

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 04/2015.
  • 342 str., meki uvez
  • ISBN 9789531417471
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Adrian Mole je tridesetogodišnjak, samac i samohrani otac. Njegovo kulinarsko umijeće u kuhinji vrhunskog londonskog restorana istodobno je predmet poruge i pohvale, a dobit će i ponudu da postane autor televizijske emisije o kuhanju iznutrica.

A ljubav njegova života, Pandora Braithwaite, novoizabrana je parlamentarna zastupnica za Ashby-de-la-Zouch – jedna od Blairovih komada.

Frustriran je, razočaran i seksualno nezadovoljen.

Ali pismo iz Adrianove prošlosti moglo bi promijeniti sve…

***

Sue Townsend rođena je u Leicesteru 1946. godine. Premda je naučila čitati tek u osmoj godini, odustala od školovanja u petnaestoj bez stečenog zvanja i do sredine dvadesetih već imala troje djece, oduvijek je pronalazila vremena za čitanje raznovrsne literature. Dvadeset godina krišom je pisala. Pridruživši se spisateljskoj grupi u leicesterskom Kazalištu Phoenix, za prvu dramu "Womberang" osvojila je nagradu Thames Televisiona pa postala profesionalna književnica. Otkako je prije trideset godina objavila "Tajni dnevnik Adriana Molea", Sue nasmijava naciju i katkad joj bocka savjest. Napisala je sedam svezaka Adrianovih dnevnika i pet drugih popularnih romana − među kojima su "Kraljica i ja" te "Ulica Downing 10" − te brojne dobro primljene drame. Do svoje smrti 10. 4. 2014. godine živjela je u Leicesteru.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –