Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Thich Nhat Hanh

Posao : Kako pronaći smisao i radost u svakodnevnim obavezama

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 07/2015.
  • 100 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573220
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Posao je praktični priručnik za one koji žele zadržati zdrav razum i smirenost na poslu. Volim ljepotu jednostavnosti njegovog učenja i jasnoću koju donosi mojem umu.“

BJ Gallagher, koautor knjige "Being Buddha at Work"



Thich Nhat Hanh,
jedan od najpoznatijih duhovnih učitelja na svijetu, u knjizi "Posao : Kako pronaći smisao i radost u svakodnevnim obavezama" poučava kako drevne budističke prakse prilagoditi modernom poslovnom životu. Disanje, meditacija, pozorno slušanje, suosjećanje i još mnogo toga mogu biti od velike pomoći u svakodnevnom radu i komunikaciji s kolegama i obitelji. Primjenjujući autorove mudre savjete rad bi trebao postati učinkovitiji, donositi više dobra sebi i okolini, uz doživljavanje manje stresa i više uživanja u svome poslu.


"Način na koji živimo svoj život i zarađujemo za njega presudno je važan za našu radost i sreću. Gotovo pola života provedemo na poslu, ali kako zapravo provodimo to vrijeme? Posao koji obavljamo odraz je našeg čitavog bića, on može biti sjajno sredstvo za izražavanje naših najdubljih težnja, izvor duhovne hrane, mira, radosti, preobrazbe i iscjeljenja. S druge strane, posao koji obavljamo i način na koji ga obavljamo može prouzročiti i mnogo patnje. Ono što činimo sa svojim životom te jesmo li svjesni ili nismo određuje koliko ćemo mira i radosti stvoriti. Ako svjesno pristupamo svakom trenutku, ako prakticiramo svjesnost u svemu što činimo, naš nam posao može pomoći ostvariti naš ideal življenja u skladu s drugima i njegovanja razumijevanja te suosjećanja."



***

Thich Nhat Hanh je vijetnamski učitelj i budistički redovnik, pjesnik, učenjak i mirovni aktivist kojeg je Martin Luther King nominirao za Nobelovu nagradu za mir. Autor je brojnih uspješnih knjiga poput bestselera "Mir je svaki korak" i "Umijeće komuniciranja".

Thich Nhat Hanh, rođen je u središnjem Vijetnamu 1926. godine. Dom je napustio kao tinejdžer da bi postao zen-budistički redovnik. U Vijetnamu je osnovao Školu za mladež za služenje društvu, Budističko sveučilište "Van Hanh" i red Tiep Hanh. Predavao je na Sveučilištu Columbia i na Sorbonni, bio je predsjednik vijetnamskog budističkog mirovnog izaslanstva na Pariškim mirovnim ugovorima, a Martin Luther King ml. nominirao ga je 1967. godine za Nobelovu nagradu za mir.

Od 1966. godine živio je u egzilu u Francuskoj, gdje je nastavio pisati, poučavati, baviti se vrtlarstvom i pomagati izbjeglicama diljem svijeta. Autor je brojnih knjiga na engleskom, francuskom i vijetnamskom jeziku, a na hrvatski su prevedene "Ti si ovdje", "Mir je svaki korak", "Svijet je moj dom", "Umijeće komuniciranja", "Posao" i "Biti mir". Umro je 2022. u rodnom Vijetnamu, u dobi od 95. godina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –