Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Thich Nhat Hanh

Ti si ovdje : Čarolija sadašnjeg trenutka

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Suzana Szabo
  • 03/2019.
  • 148 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574067
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dok udišem, znam da udišem. Dok izdišem, znam da izdišem.

Ovu knjigu moguće je smatrati proširenom vođenom meditacijom, tradicijskim oblikom pouke u kojoj učitelj vodi učenika stazom mudrosti, a učitelj od kojeg ovoj knjizi izravno primate nauk, jedan je od najvažnijih budističkih učitelja našega vremena. Thich Nhat Hanh pokazuje kako put usmjerene svjesnosti i spoznaje može probuditi iz stanja učmale zaokupljenosti sobom, iscijeliti emotivne rane i poboljšati odnos s drugima, povezati s ljubavlju i čuđenjem za ovaj predivan svemir u kojem živimo te, napokon, pomoći da sasvim izbjegnemo okove rođenja i smrti. Iako to uvijek iznova otkrivamo već 2500 godina, zadivljuje da možemo jednim jedinim dahom možemo započeti veoma dalek i predivan put.


"Ova knjiga nije filozofska knjiga, Ona ne govori o budizmu. Ova knjiga jest budizam jer je budizam živa loza predaje s učitelja na učenika. U ovoj knjizi imate povlasticu da izravno primate nauk od jednog od najvažnijih budističkih učitelja našeg vremena."
Melvin McLeod, glavni urednik časopisa The Shambhala Sun

Thich Nhat Hanh, rođen je u središnjem Vijetnamu 1926. godine. Dom je napustio kao tinejdžer da bi postao zen-budistički redovnik. U Vijetnamu je osnovao Školu za mladež za služenje društvu, Budističko sveučilište "Van Hanh" i red Tiep Hanh. Predavao je na Sveučilištu Columbia i na Sorbonni, bio je predsjednik vijetnamskog budističkog mirovnog izaslanstva na Pariškim mirovnim ugovorima, a Martin Luther King ml. nominirao ga je 1967. godine za Nobelovu nagradu za mir.

Od 1966. godine živio je u egzilu u Francuskoj, gdje je nastavio pisati, poučavati, baviti se vrtlarstvom i pomagati izbjeglicama diljem svijeta. Autor je brojnih knjiga na engleskom, francuskom i vijetnamskom jeziku, a na hrvatski su prevedene "Ti si ovdje", "Mir je svaki korak", "Svijet je moj dom", "Umijeće komuniciranja", "Posao" i "Biti mir". Umro je 2022. u rodnom Vijetnamu, u dobi od 95. godina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –