Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Burnie ... [et al.]

Zemlja - planet ekstrema

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Darija Jurčić
  • 08/2015.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531417938
  • Cijena: 39.42 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Svaka stranica knjige "Zemlja - planeta ekstrema" nadahnjuje fotografijama prirode, najljepšima koje su dosad snimljene; ukupno ih je više od 300, a prikupljene su iz knjižnica najboljih svjetskih fotografa. Te slike prate pomna objašnjenja, a s cjelokupnim, zanimljivim tekstom knjige otkrivaju nevjerojatnu prirodu Zemlje i omogućuju nam da bez napora i s divljenjem upoznamo neukrotive prirodne pojave kojima obiluje naš planet.

Istodobno, "Zemlja - planeta ekstrema" potiče na razmišljanje o najvećim životnim pitanjima, poput mjesta odakle dolazimo, koje je naše skromno mjesto u složenoj, veličanstvenoj mreži života na Zemlji, gdje je to krajnje odredište prema kojem krećemo?

"Zemlja - planeta ekstrema" podijeljena je na pet poučnih poglavlja koja pokrivaju sve aspekte planeta i njegove geološke prošlosti. Portret našeg planeta prikazuje veliku sliku neukrotive prirode Zemlje, naš položaj u svemiru i misterij života.

Poglavlje "Užarena unutrašnjost Zemlje i pomicanje tla" daje uvid u uvijek nemirnu utrobu našeg planeta, u njegove vulkanske erupcije, potrese i neprestana kretanja kontinenata. "Veličanstveno kopno" vodi nas do najudaljenijih otoka, planina što se uzdižu nebu pod oblake, špilja prebogatih kristalima, najsuših pustinja, najvlažnijih prašuma i još mnogo toga,  a najčudnija živa stvorenja pronađena na kopnu opisana su do nevjerojatnih detalja. "Silina vode" uranja u vodeni svijet Zemljinih oceana, rijeka, jezera i vodopada i na tom putu nas suočava s nekoliko najstrašnijih cunamija. Poglavlje "Neobične atmosferske i vremenske pojave" je let u središte razornih mećava, grmljavinskih oluja, ciklona, tornada, poplava i suša, a usput će vas odvesti na izlet do veličanstvenih mjesta gdje ćete doživjeti ljepotu duge. rumenilo zore i druge iznimne svjetlosne pojave.

Robert K. Coenraads, stručni savjetnik

***

Dr. Robert R. Coenraads je geoznanstvenik, autor četiriju knjiga i više od 30 znanstvenih publikacija. Vodio je arheološka, prirodoslovna i geološka putovanja na različite terene diljem zemaljske kugle - uključujući veličanstvene olmečke, majanske i aztečke lokalitete u Meksiku, aktivne vulkane uz Tihi ocean i nekoliko dijamantnih rudnika. Tijekom svoje 35-godišnje karijere putovao je i u najsiromašnije dijelove svijeta, čime je potaknuo snažno humanitarno djelovanje i zanimanje za te krajeve. Dr. Coenraads je sadašnji predsjednik FreeSchools World Literacy u Australiji, a osnovao je i sustav potpore za besplatno školovanje siromašne djece u Indiji, Tajlandu i Africi.

Ostali autori su: David Burnie, Jack Challoner, Celia Coyne, Sari Harrar i Karen McGhee.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Zemlja - planet ekstrema –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –