Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Noah Gordon

Stvar izbora

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 01/2017.
  • 408 str., meki uvez
  • ISBN 9789531420976
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U romanu "Stvar izbora" suvremeni američki romanopisac Noah Gordon privodi kraju veliku trilogiju o liječničkoj obitelji Cole, koja je počela romanom "Iscjelitelj", s legendarnim liječnikom Robertom J. Coleom iz 11. stoljeća, a nastavila se romanom "Šaman". Svaki je najstariji sin u ovoj obitelji nosio isto ime i isti srednji inicijal, a neki su imali i šesto čulo poznato kao Dar – zastrašujuću i instinktivnu spoznaju o tome da će netko umrijeti.

U ovome nastavku Dar se ponovo pojavljuje, ali ovaj put u kćeri Roberte Jeanne d’Arc Cole, poznatoj po nadimku R. J. Ona prkosi svome voljenom ocu odlukom da studira pravo, a ne medicinu, ali shvatit će da ne može pobjeći prstu sudbine kad otkrije da je naslijedila Dar.

Dok drži bolesnika za ruku, R. J. osjeća da će on umrijeti. Nažalost, riječ je o njezinu ljubavniku. Noseći se s gubitkom, shvaća da mora prihvatiti svoju sudbinu i postati liječnica.

No, njezin život se mijenja kada se preseli u mali grad, gdje se kao liječnica suočava sa strašnom dilemom…

Noah Gordon, suvremeni je američki književnik. Njegov najveći hit, roman "Iscjelitelj", postao je velika uspješnica i uspješno se prodaje već više od trideset godina, a prema njemu je snimljen i istoimeni film. Na hrvatski su mu jezik prevedeni i romani: "Šaman", "Iscjelitelj iz Zaragoze", "Rabin", "Jeruzalemski dijamant" i "Vinogradar". Osvojio je zavidnu količinu nagrada između kojih je i James Fenimore Cooper nagradu za povijesnu fikciju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Stvar izbora - Noah Gordon –

This media could not be embedded.
Please check if the media is allowed to be embedded.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –