Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Matić

(Ne)poznati Hrvati

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 09/2018.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531424103
  • Cijena: 39.42 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Povijest je zadivljujuća zato što je zapravo priča o nama. U svakodnevnu životu upotrebljavamo predmete koje je možda izumila ili izradila osoba iz našega rodnog grada, možda čak iz naše četvrti ili ulice. Možda čak i živimo u zgradi ili četvrti koju je ona sagradila! Ni sami nismo svjesni koliko su na nas utjecali ljudi za koje nikada nismo čuli.

Ova je knjiga jedna velika zbirka biografija jer obrađuje stotinu pedeset osoba iz svih razdoblja hrvatske povijesti za koje je šira javnost na neki način čula, najčešće zato što je po njima nazvana neka ulica, ustanova ili nagrada, ali su joj unatoč tomu ostale relativno nepoznate. Riječ je o ljudima koji su se istaknuli svojim vještinama, znanjem, postignućima ili jednostavno time što su se našli na pravome mjestu u pravo vrijeme.

Riječ je o osobama različitih vjeroispovijesti, političkih uvjerenja, pa i narodnosti. Brojne najvažnije osobe hrvatske povijesti uopće nisu etnički Hrvati – među njima ima Nijemaca, Slovenaca, iznenađujuće mnogo Čeha, Srba… Svima im je zajedničko to što su na neki način pridonijeli razvoju Hrvatske. Neke su od takvih osoba rođene u Hrvatskoj, ali su svoje uspjehe ostvarile izvan nje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –