Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ali Land

Ja dobra, ja zla

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Maja Opačić
  • 10/2018.
  • 322 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531424189
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Anniena majka je serijski ubojica. Annie nema izbora: majku ne može zaustaviti pa je mora prijaviti policiji. Kad dobije novu, udomiteljsku obitelj i novo ime – Milly – nada se novome početku. Sad će zacijelo moći biti onakva kakva želi. No kako se približava dan suđenja njezinoj majci, tajne iz Millyne prošlosti neće joj dati spavati. Jer majka joj je serijski ubojica. A krv nije voda…

Roman "Ja dobra, ja zla" inspiriran je istinitom pričom. Ali Land je više od deset godina radila na dječjim psihijatrijskim odjelima i kao medicinska sestra susretala se s različitim oblicima poremećaja u ponašanju i nasilja. Upravo je jedan razgovor sa štićenicom odjela na nju ostavio dojam koji godinama nije mogla zaboraviti. Radilo se o mladoj djevojci koja je imala problem sa samoozljeđivanjem, a kroz razgovor s Land otkrila je kako je njezina majka, koja je bila kriva za nanošenje ozljeda velikom broju djece, bila glavni uzrok svih njezinih problema. Prošlo je nekoliko godina od tog razgovora, do trenutka kada je Land svoje dojmove stavila na papir. Razgovor koji ju je uvijek pratio poslužio je kao savršena podloga za petnaestogodišnju Milly, glavni lik psihološkog trilera čija je majka dječji serijski ubojica.

„Ja dobra, ja zla“ proglašen je kriminalističkim romanom godine prema izboru The Telegrapha.

Ali Land diplomirala je psihijatrijsko sestrinstvo i deset godina radila na dječjim psihijatrijskim odjelima i u školama u Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji. Sada se bavi isključivo pisanjem i živi u Londonu. "Ja dobra, ja zla" (Good me bad me, 2017) prvi je roman koji je napisala i kojim je odmah zaposjela vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga, a kritičari su je proglasili novim velikim imenom psihološkog trilera. Roman je preveden na više od dvadeset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Ja dobra, ja zla - Ali Land –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –