Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Polak

Nogomet za pet

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 11/2018.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9789531424448
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Nogomet za pet" Sanje Polak je zbirka priča o petorici dječaka koji jako vole nogomet.

Mnogi dječaci vole nogomet. Ova je knjiga nastala kao odgovor na molbu dječaka iz mojega razreda koji su željeli baš knjigu o nogometu. Kako biste lakše i bolje pratili događaje, želim vas prije čitanja upoznati s dječacima s kojima ćete se družiti čitajući priče o nogometu za pet. To su Marko, Šime, Darko, Luka i Petar... (Sanja Polak)

Sanja Polak rođena je 1968. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. Zaposlena je u OŠ Davorina Trstenjaka od 1991. godine. Osim učiteljskog rada u školi, od 1995. godine bavi se i spisateljskim radom. Priče za djecu objavljivala je u časopisima za učenike nižih razreda osnovne škole Smib, Radost i Prvi izbor. Do sada je objavila deset knjiga za djecu i to: "Dnevnik Pauline P.", "Drugi dnevnik Pauline P.", i "Petrica Pričalica", "Pobuna Pauline P.", "Mali Jan ima plan", "Gorski dnevnik Puline P.", "Dnevnik dobrih anđela", "Morski dnevnik Puline P.", "Mala Ema straha nema" i "Skijaški dnevnik Pauline P."

Knjiga "Drugi dnevnik Pauline P." nagrađena je  2004. godine književnon nagradom «Mato Lovrak» za najbolji dječji roman. Knjiga "Petrica Pričalica" nominirana je 2006. godine za međunarodnu književnu nagradu «Mali princ». Prema tekstu romana Dnevnik Pauline P. i Drugi dnevnik Pauline P. napravljena je kazališna predstava za djecu koja se izvodi u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu.

Od 1999. godine surađuje na Hrvatskom radiju i televiziji kao scenaristica emisija Programa za djecu i mladež. Suaotorica je pet udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda: hrvatskih čitanki za 2., 3. i 4. razred i udžbenika iz matematike za 1. i 2. razred. Članica je Društva dječjih pisaca, Društva hrvatskih književnika, Hrvatskoga čitateljskoga društva, Matice hrvatske i Hrvatskoga društva istraživanja dječje književnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –