Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Susanne Zimmel

Bečka kuhinja

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 01/2019.
  • 242 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531424233
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Bečka kuhinja" je kuharica sa šarmom i duhom. Ova je knjiga lijepa posveta Beču, Bečanima, njihovu načinu života i kuhinji koju treba upoznati. Beč je grad pun proturječnosti: uredan i neobuzdan, urban i idiličan, klasičan i pun ideja. A takvi su i recepti nagrađivane blogerice Susanne Zimmel, Frau Ziii.

U njenoj su se kuhinji spojili utjecaji svih država bivše monarhije, s kojima je bečka kuhinja postala bogatija i zanimljivija. Gospođu Ziii inspirirala je za pisanje kuharice njezina baka, koja je pripremala ukusna tradicionalna jela: goveđu juhu s domaćim rezancima, palačinke, gulaš, mramorni kolač ili carski drobljenac.

Gospođa Ziii usput objašnjava zašto se kiseli krastavci u Beču zovu krokodili, pripovijeda nam o susretima na bečkoj tržnici Naschmarkt i o berbi marelica u Wachauu. Ujedno nam sve to dočarava dojmljivim slikama Beča i njegove okolice.

Susanne Zimmel, rođena u Linzu, voljela je kuhati od malih nogu, dok se još igrala s lutkama. U tinejdžerskoj dobi predano se bavila pečenjem kolača, a poslije toga ozbiljno se posvetila kuhanju. U Beč se preselila kako bi studirala ekonomiju. Kao studentica radila je u jednoj gostionici, najprije u posluživanju, a poslije u kuhinji, gdje je naučila mnogo o bečkoj prehrambenoj kulturi i tradicionalnim jelima.

Danas živi sa suprugom i kćeri u bečkom predgrađu. Na svojem blogu o hrani ziiikocht.at već nekoliko godina oduševljava čitatelje pričama, fotografijama i receptima, ne samo iz austrijske kuhinje nego i cijeloga svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –