Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Linnea Dunne

Lagom : Švedsko umijeće uravnotežena života

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Andrea Pongrac
  • 02/2019.
  • 160 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531424165
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Za stanovnike Skandinavije kažu da su najsretniji ljudi na svijetu pa ne iznenađuje da upravo oni stvaraju globalne trendove u načinu života. Prošle godine u svijetu je zavladao životni stil – lagom. Taj trend dolazi iz Švedske, a bit mu je u načinu života koji se zasniva na konceptu da ničega ne treba "ni premalo i ni previše".

Lagom se povezuje sa štednjom, poštenjem i stvaranjem ravnoteže u životu, poput neke duhovne vodilje koja promiče samodisciplinu i umjerenost, te nas potiče da preuzmemo kontrolu nad vlastitim životom tako što ćemo živjeti skromno, ali i produktivno.

Riječ je o načinu života u čijem se središtu nalazi ideja o pravoj mjeri, savršenoj sredini između onoga što nam je premalo i onoga što nam je previše. Iako se na prvu ovaj koncept može učiniti jednostavnim, čak na granici banalnog, u usvajanju takva načina života mnogi od nas više su puta u životu doživjeli neuspjeh.

Lagom nam govori da se trebamo posvetiti sami sebi, pronaći ravnotežu u svakom aspektu života te rasplamsati unutarnje zadovoljstvo kad je ravnoteža postignuta. Ovom filozofijom postižemo mir i zadovoljstvo, iz života izbacujemo sve suvišno i usredotočujemo se na potrebno.

Knjiga "Lagom – švedsko umijeće uravnotežena života" autorice Linnee Dunne naučit će vas kako živjeti i jesti na "lagom način", kako urediti dom i poslovni prostor, kako se družiti ali i kako se na prihvatljiv način odnositi prema prirodi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –