Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rita i John Sommers-Flanagan

Kada nas dijete zabrinjava : uobičajena razdoblja djetinjstva ili ozbiljni problemi?

  • Nakladnik: Ostvarenje
  • Prijevod: Gordana Horvat, Alemka Mihalić-Hubak
  • 09/2006.
  • 215 str., meki uvez
  • ISBN 9536827476
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Je li s mojim djetetom sve u redu?" Prije ili poslije, svaki roditelj postavlja si ovo pitanje – u sebi ili naglas. Ako vas zabrinjava djetetov tjelesni razvoj, možete se obratiti pedijatru. No, ako vas zabrinjavaju djetetovi stavovi, osjećaji, ponašanje ili opći razvoj, pronalaženje potrebnih informacija postaje mnogo teže.
Ova vam knjiga može pružiti pouzdane informacije i konkretne praktične savjete savjete koji su vam potrebni kako biste pomogli svojem djetetu – i sebi.

Na osnovi dugogodišnjeg iskustva rada s djecom i obiteljima, dječji psiholozi Rita i John Sommers-Flanagan razmatraju što je "normalno", a što nije. Obuhvaćaju uobičajene i neuobičajene dječje probleme – strahove i brige; teškoće sa spavanjem ili prehranom; probleme s pažnjom i hiperaktivnošću; promjene raspoloženja; pitanja spolnog razvoja; slaganje s drugima; dječji stres i traumu; otpor, neposlušnost i ljutnju; agresivna i destruktivna ponašanja te mnoge druge teme.

Svaki od problema se razmatra razumljivim jezikom, bez suvišnih stručnih termina, popraćen je brojnim primjerima, popisima zabrinjavajućih znakova i korisnim savjetima koje biste mogli iskušati kod kuće. Autori također pomažu roditeljima da razluče kada je vrijeme za traženje stručne pomoći.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –