Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
T. Berry Brazelton Sparrow

Disciplina : Brazeltonov pristup

  • Nakladnik: Ostvarenje
  • Prijevod: Dunja Flegar
  • 05/2008.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789536827794
  • Cijena: 11.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Disciplina je drugi važan dar koji roditelj daje djetetu. Pogađate da je ljubav prvi. No disciplina je bitna jer daje djetetu osjećaj sigurnosti. Naime, bez nje ne bi postojale nikakve granice. A djeci su granice potrebne jer im pružaju utjehu i pomažu da se osjećaju sigurno. Djeca shvaćaju da su voljena tek kad imaju priliku vidjeti koliko je roditeljima stalo do discipline.

Bit discipline je učenje, a ne kažnjavanje. To nije nešto što se može postići preko noći, nego je riječ o procesu koji zahtijeva stalnu vježbu i mnogo strpljivosti. Dugoročan je cilj discipline, što se roditelja tiče, pomoći djetetu da razvije samokontrolu, tj. da naposljetku nauči samo sebi postavljati granice i određivati pravila. To je dugogodišnji proces. U ovoj ćemo knjizi roditeljima pokušati ponuditi skicu onih prvih koraka i „prijelomnih točaka“ ili „prijelomnih razdoblja“ (engl. touchpoints) u razvoju discipline. Ranim strukturiranjem postojanih, ali obzirnih granica i pravila, roditelji pomažu djetetu oblikovati unutarnja mjerila koja će mu koristiti tijekom cijeloga života. Prilika za poukom u disciplini javlja se mnogo ranije nego što to roditelji slute – već prvoga dana djetetova života...


Svaki roditelj priželjkuje pristojno i suradnički raspoloženo dijete. Autori nude svoj jedinstveni pristup disciplini, a isto tako i učinkovita rješenja za sve uobičajene probleme s ponašanjem mališana i djece predškolske dobi. Knjiga otkriva Brazeltonov jedinstven pristup disciplini; djelotvorne metode i metode koje treba izbjegavati; kako primijeniti moć posljedica; načine poticanja moralnoga razvoja i empatije; kako postupati sa svim vrstama neposluha; kako pomoći djetetu da stekne samodisciplinu...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –