Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marian Diamond Janet Hopson Janet Hopson

Čarobno drveće uma : Kako razvijati inteligenciju, kreativnost i zdrave emocije vašeg djeteta od rođenja do adolescencije

  • Nakladnik: Ostvarenje
  • Prijevod: Davor Stančić
  • 08/2006.
  • 384 str., meki uvez
  • ISBN 9536827468
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga za široki krug čitatelja o razvoju i obogaćivanju mozga u djetinjstvu, o tome kako iskustvo oblikuje djetetov mozak i utječe na njegovu budućnost i kako pomoći našoj djeci doseći njihov najpotpuniji i najzdraviji mentalni, emocionalni i kreativni rast. Krajem XX. stoljeća istraživači su učinili značajne pomake u razumijevanju toga kako se djetetov mozak razvija, raste i stvara posebne ljudske sposobnosti. U isto vrijeme otkrili su nove načine odgajanja veće inteligencije i kreativnosti njegovanjem rasta mozga tijekom njegovih najaktivnijih faza. Dok je društvo nekoć smatralo dječji mozak statičnim i nepromjenljivim, danas ga stručnjaci vide kao krajnje dinamičan i plastičan organ koji se hrani podražajem i iskustvom te uzvraća bujnim grananjem isprepletenih neuronskih šuma.

U ovoj knjizi svjetski poznata znanstvenica dr. sci. Marian Diamond na temelju dugogodišnjeg rada s djecom i znanstvenih istraživanja otkriva kako djetetov mozak fizički odgovara na utjecaj okruženja - i kako svojoj djeci možemo pružiti odgoj i stimulaciju koji su im potrebni za rast i razvoj. Knjiga sadrži i intervjue s istaknutim znanstvenicima te detaljno opisuje aktivnosti s preporukama stotine roditelja.

Knjiga predstavlja jedinstven spoj najnovijih znanstvenih otkrića o razvoju dječjeg mozga i detaljnog, praktičnog opisa razvojnih programa za bebe, mališane, predškolarce, školarce i adolescente.

Također nudi popis najkorisnijih knjiga, igara i igračaka, didaktičkih materijala, glazbala i razvojnih aktivnosti za djecu od rođenja do šesnaeste godine.

Dr. Marian Diamond je stekla titulu doktorice znanosti na Kalifornijskom sveučilištu u Berkeleyu, SAD, kao jedina diplomirana studentica u području istraživanja mozga. Više od trideset godina je predavač na Berkeleyu, sada je izvanredni profesor. Dr. Marian Diamond je eminentna znanstvenica, a svjetskoj je znanosti dobro poznat njezin rad na mozgu i značajno, zapanjujuće otkriće do kojega je Diamondova došla 1963. god.: uz odgovarajuću mentalnu, fizičku i senzoričku stimulaciju, međusobno povezani neuroni mozga se produljuju i razgranjuju. Od 1990. do 1996. bila je ravnateljica sveučilišnog Lawrence Hall of Science - prvog znanstveno-istraživačkog obrazovnog centra za djecu predškolske i školske dobi u kojem djeca razvijaju svoje sposobnosti i talente u području znanosti. Također je autorica knjiga “Enriching Heredity” i “The human Brain Coloring Book”. Autorica Marian Diamond je napisala I predgovor za hrvatske čitatelje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –