Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sophie Kinsella

Božanstvena kućanica

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Ines Jurišić
  • 10/2006.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9537056368
  • Cijena: 70.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Samantha, glavna junakinja najnovijega romana Sophie Kinselle, ima 29 godina i nikada u životu nije ispekla kruh, čak ni pećnicu nije uključila, ali zna napisati korporativni ugovor i uštedjeti klijentu stotine tisuća funta - ona je ambiciozna odvjetnica u londonskom Cityju. Radi od jutra do mraka i nema privatnoga života, želi jedino postati partnerica u uglednoj odvjetničkoj tvrtki.

U odsudnom trenutku, upravo na poslu, kojemu je žrtvovala sve ostalo, učinjena je glupa pogreška, koja će možda uništiti njezinu karijeru, ali će joj sigurno otvoriti oči za način života koji nije nikada upoznala. U maniri romantične 'komedije zabuna' Samantha se zapošljava kao kućna pomoćnica, kada nastaje potpuna zbrka - njezina se borba s perilicama, kuhanjem, spremanjem čini beznadnom.

«Božanstvena kućanica» priča je o djevojci koja treba usporiti svoj životni ritam, preispitati svoje životne prioritete, pronaći samu sebe, zaljubiti se i otkriti čemu može poslužiti glačalo.

Sophie Kinsella je spisateljsko ime britanske autorice Madeleine Wickham, bivše učiteljice, novinarke financijskog časopisa i autorice 7 romana. Naime, kao Madeleine Wickham objavila je svoj prvi roman «Tennis Party», kojeg je objavila u dobi od 24 godine i 6 drugih romana. Nakon toga počinje pisati pod pseudonimom Sophie Kinsella a najpoznatija je po svojoj 'Šopingholičarskoj seriji' («Tajni snovi jedne šopingholičarke», «Šopingholičarka se udaje», «Znaš li čuvati tajnu?») zahvaljujući kojoj je postala jedna od najpopularnijih britanskih spisateljica. Knjige su joj prevedene na desetke jezika i prodane u milijunskim nakladama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –