Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kovačević

Zvijer, anđeo, sudac

  • Nakladnik: Fraktura
  • 12/2009.
  • 268 str., meki uvez
  • ISBN 9789532661286
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ponekad marginalni, naizgled obični, ali redovito sasvim iščašeni likovi glavni su junaci priča u zbirci "Zvijer, anđeo, sudac".

Pripovijedajući u prvom licu, oni neskriveno iznose jedinstvenu priču svoga života koja ih je zauvijek obilježila. Njihove su priče često bizarne i neobične, a ponekad i sasvim lunatičke. U njima se gubi granica između realnoga i izmišljenoga u miješanju događaja iz povijesti, crne kronike i odrastanja.

Prepuštajući likovima da nam ispričaju svoju "tajnu", svoj skriveni život, svoju pravu svakodnevicu, Hrvoje Kovačević stvara našu varijantu magijskog realizma. "Zvijer, anđeo, sudac" je freska obojena najluđim bojama i oslikana najosebujnijim likovima kroz čiji se život nevjerojatno uvjerljivo prelama naša suvremenost.

Pročitaj poglavlje!

***

Hrvoje Kovačević rođen je u Požegi 1966. godine. Bavio se amaterskim filmom, autor je triju animiranih i jednog kratkog igranog filma, diplomirao je arhitekturu u Zagrebu. Crtao je karikature u Studentskom listu, Poletu, Oku, Sportskim novostima, Reviji SN, Startu i drugdje.

Dugi niz godina radio je u marketinškoj agenciji EP64. Do sada je objavio niz romana za odrasle, "Ciganska nevjesta", "Dora, mali otrov", "Dragi pokojnik", "Ingin bijeg" i "Naserova smrt", "Jedan manje", "Neuspjeli pokušaj", "Putnikova smrt" i "Tanga boy", te romana i slikovnica za djecu: "Anđelova šala", "General Kiro miš", "Idemo dalje", "Ljubav Gagule Petoga", "Tajna crne kutije", "Tajna graditelja straha", "Tajna mačje šape", "Tajna ribljeg oka", "Tajna šaptača lubenicama", "Tajna sretnih susjeda", "Tajna Stubičkih toplica", "Tajna šutljivog dječaka", "Tajna Titana Horvata", "Tajna tužnog psa", "Tajna zlatnog zuba" i "Tajna zmajeva vrta". Živi u Stubičkim Toplicama kao profesionalni pisac.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –