Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kovačević Gordana Buljan - Flander

Zašto baš ja : Knjiga o nasilju među djecom

  • Nakladnik: Znanje
  • Ilustracije: Frano Petruša
  • 12/2005.
  • 72, tvrdi uvez
  • ISBN 9531955565
  • Cijena: 110.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Prva knjiga o nasilju među djecom u Hrvatskoj nudi sve potrebne informacije o ovoj osjetljivoj temi. Opremljena je ilustracijama u boji s podrobnim prikazom, praktičnim uputama i smjernicama istaknute stručnjakinje za vršnjačko nasilje Gordane Buljan-Flander te pristupačnim i zanimljivim književnim tekstom mladog autora Hrvoja Kovačevića.

Knjiga je namijenjena roditeljima, učiteljima a ponajvše djeci žrtvama nasilja ili nasilnicima. Učitelji će u njoj pronaći upute kako prepoznati žrtve vršnjačkog nasilja, kako se aktivirati u borbi protiv nasilja, kako poučiti učenike da reagiraju kod pojave nasilja, te intervenirati na razini škole. Praktične upute prikazane su kroz zasebne cjeline koje govore kako:

- Prepoznati žrtve
- Pristupiti svim incidentima ozbiljno
- Aktivirati se u borbi protiv nasilja
- Poučiti učenike da reagiraju pri pojavi vršnjačkog nasilja
- Intervenirati na razini škole
Roditelji pomoću niza uputa i savjeta mogu naučiti kako postupiti u slučaju kad im je dijete izloženo nasilju u školi ili je čak samo nasilno. Praktične upute prikazane su i kroz dvije zasebne cjeline:

- O nužnosti roditeljske prisutnosti u djetetovu životu
- O zabrani primjene fizičkoga nasilja

Kroz brojne primjere situacija iz svakodnevnog života koje uključuju nasilje, te slikovitim ilustracijama, djeci će pomoći savjetima i sugestijama - kako za žrtve tako i za počinitelje nasilja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –