Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kovačević

Šesti pisac

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2015.
  • 228 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531744638
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Na slučaju mrtvog odvjetnika u romanu "Šesti pisac" autor Hrvoje Kovačević vješto konstruira priče o nekoliko života koje je u sadašnjosti teško povezati, ali im se prošlost susreće u jednoj točki. Ta točka je uredništvo časopisa Fabula.

Slučaj u kojemu svi elementi istrage upućuju na mnoštvo različitih i nepovezanih strana, dakle raznorodne i u konačnici ničim povezane činjenice, počet će voditi i prema jednom mogućem bizarnom rješenju. To je trenutak u kojem se inspektoru Željku Katunariću učini zanimljivom činjenica da je pokojni Ljudevit Popović zvan Popac bio mlada književna nada i član redakcije Fabule. Vrlo brzo među njegovim klijentima izranja lik četverostrukog ubojice Ladislava Tkalčića. Međutim, kad sjećanja na vlastitu mladost bivša mlada književna snaga Josipa rođena Žilić udana Katunarić počne pričati svom suprugu inspektoru, lik četverostrukog ubojice prestaje biti osumnjičenik broj jedan.

U potrazi za osumnjičenikom raste i paralelna priča o utemeljenju i gašenju časopisa koji je u ratnim godinama okupljao brojne „mlade snage“ hrvatske književne scene. Bolji poznavatelji te scene lako mogu prepoznati AGM-ov časopis Plima, a vjerojatno i poneke junake Kovačevićeva romana. Smrt odvjetnika Popovića i razne pretpostavke u razrješenju slučaja slika su poratnog hrvatskog društva.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –