Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jane Austen

Razum i osjećaji

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 06/2011.
  • 386 str., meki uvez
  • ISBN 9789531409285
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Razum i osjećaji razdiru dvije sestre, jednu razumnu, drugu romantičnu, u potrazi za ljubavima svojih života. Da li će im to, s obzirom na ne baš blistavu imovinsku situaciju, poći za rukom? Kad njihov otac, gospodin Dashwood, umire, mora ostaviti većinu svog imanja sinu iz svog prvog braka što ostavlja njegovu drugu ženu i njihove tri kćeri na pragu siromaštva. Prima ih rođak, ali njihova nesreća utječe na mogućnosti za udaju praktične i realne Elinor i djetinjasto romantične Marianne.

Sestra Elinor se zaljubljuje u bogatog Edwarda Ferrarsa, ali s obzirom na njen trenutni status, njegova ih obitelj razdvaja. S druge strane, za Marianne je gospođa Jennings namijenila poštenog (i bogatog) pukovnika Brandona, ali Marianne ipak ima druge planove...


"Razum i osjećaji" su čistokrvna romansa književnice Jane Austen, zbog koje su  njezini ljubavni romani, vrlo čitani i već dva stoljeća toliko popularni. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –