Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Perišić

Jednom kasnije

  • Nakladnik: Sandorf
  • 09/2012.
  • 76 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537715205
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Perišićeva druga zbirka poezije predstavlja svojevrsnu nadogradnju na njegovu prvu knjigu pjesama "Dvorac Amerika" koja se u hrvatskom pjesništvu devedesetih istakla kao posebna; ona je, donoseći provjereni kompendij postupaka, sumirala "tekstualističko" i kvorumaško nasljeđe sedamdesetih i osamdesetih godina ali i nagovještavala neke nove stilske i motivske strategije.

"Jednom kasnije" predstavlja dosad neobjavljivani autorov pjesnički opus nastao u višegodišnjem razdoblju. Pjesme imaju prilično intimistički ton, a pitanje subjekta je i dalje glavni problem koji zaokuplja Perišića kao pjesnika.

U kvalitetnoj domaćoj pjesničkoj produkciji devedesetih i dvijetisućitih Perišić nastoji zauzeti neutralnu poziciju nepretencioznim bilježenjem vlastite poetske potrebe. U svojim pjesmama Perišićev je subjekt izmaknut, on načinje svojevrsno rasulo subjekta, a nastoji opisati nešto što treperi između ljudskog i neljudskog, subjektivnosti i tuđosti. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –