Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veljko Barbieri

Jela starih barda

  • Nakladnik: AGM
  • 09/2012.
  • 224 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531744256
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Barbierijeva knjiga je sinteza svih starijih hrvatskih znanja o kulinarstvu, ali je i svojevrstan snimak onoga što su jeli naši preci, onoga što su znali o hrani, kao i o tomu kako su njen doživljaj uvodili u najviše sadržaje svoga duhovnog života.

I prije Barbierijeve knjige znalo se da su stariji hrvatski pisci poput Marulića, Držića, Hektorovića, Zoranića, Nalješkovića, Benetovića, Gazarovića i Habdelića savršeno dobro poznavali ne samo namirnice koje su se tada nalazile na tržištu, nego i da su bili upućeni u tehnološke vještine kulinarstva.

U knjizi se nalazi 47 originalnih recepata spomenutih hrvatskih pisaca.


***

Veljko Barbieri
rođen je 1950. u Splitu. Autor je brojnih romana, zbirki pripovjedaka, pjesama i eseja, kazališnih, radio i tv dramskih djela u kojima obrađuje europsku i sredozemnu baštinu, a posebice antički svijet Dalmacije. U izdanju AGM-a dosada su izašla 4 njegova djela: Epitaf carskog gurmana, Split - roman starog grada, Ja Dioklo Jupiterov sin, Hvar - kantilene i kartoline.

Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Maturirao je na Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Na Filozofskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta studirao je filozofiju i španjolski jezik. Autor je bogata i raznovrsna opusa: pripovijedaka, romana, eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih dijela. Član je Društva hrvatskih književnika i Zajednice hrvatskih umjetnika od 1974. otkad djeluje kao profesionalni književnik.

Proza mu je, u više izdanja, prevedena na engleski, njemački, talijanski, francuski, mađarski, nizozemski, poljski i češki jezik. Od njegovih kolumni u tjedniku Nacional nastali su i "Kuharski kanconijeri I-IV.", bestselleri hrvatske gastroliterature objavljeni do sada u nekoliko izdanja i na nekoliko jezika. Njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" na sajmu knjiga u Barceloni 2003. proglašena je najboljom u konkurenciji književnosti o hrani. U veljači 2005. u švedskome Grythamu, "Kuharski kanconijeri" podijelili su prvu nagradu za najbolju knjigu o Sredozemlju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –