Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zlatko Karač Alen Žunić

Antologijski arhitektonski vodič Zagreba : 100 izabranih zgrada

  • Nakladnik: UPI-2M BOOKS
  • Nakladnik: Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • 01/2013.
  • 250 str., meki uvez
  • ISBN 97895377030907
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Antologijski arhitektonski vodič Zagreba" po prvi put na jednom mjestu donosi sve najvažnije točke zagrebačke arhitekture kroz pregled najznačajnijih građevina od srednjeg vijeka do danas. Antologiju su priredili Zlatko Karač i Alen Žunić, vođeni idejom ravnomjernog prikazivanja djela arhitekture svih razdoblja, počevši od ranoromaničkih slojeva prve katedrale s kraja 11. stoljeća pa do zgrade Biskupske konferencije iz 2011. godine.  

Uz stotinu najznačajnijih zagrebačkih zgrada, u vodiču je predstavljeno još i petstotinjak znamenitih kuća, kao i mnoštvo korisnih informacija koje će pomoći svakom znatiželjniku da upozna Zagreb kroz njegovu višeslojnu i stoljetnu arhitekturu.

U odabir su uvrštene zgrade neupitne vrijednosti, ravnomjerno je prezentirana arhitektura svih razdoblja, afirmirana je raznolikost arhitektonskih tipova, ali i želja da u izboru bude zastupljeno štoviše relevantnih autora. Uz "repere" iz gradskog središta uključeni su noviji, pa i sasvim rubni dijelovi grada...

Većina europskih metropola odavno je dobila svoje arhitektonske itinerere, no u Zagrebu su se prve takve publikacije – za sada omeđene i orijentirane samo na arhitekturu 20. stoljeća – pojavile tek prije nešto više od godinu dana. Stoga su se autori odlučili za koncept općenitog vodiča koji nudi sveobuhvatnu sliku arhitekture grada sa svim potrebnim informacijama.

"Antologijski arhitektonski vodič Zagreba" svojim inovativnim pristupom spaja faktografiju, znanstveni pristup i servisne informacije, što ga čini neizostavnim priručnikom studentima arhitekture i povijesti umjetnosti, profesionalnim arhitektima, urbanistima i konzervatorima, znanstvenicima usmjerenim na proučavanje povijesti arhitekture i urbanizma Zagreba, ali i najširoj stručnoj i kulturnoj javnosti.

Vodič sadrži:

300 stranica
520 ilustracija (fotografije, nacrti, pregledne karte)
1200 ključnih bibliografskih jedinica
70 najvažnijih arhivskih i dokumentacijskih fondova
višestruka kazala
glosarij stručnih pojmova
arhitektonski adresar Zagreba

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –