Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Victoria Boutenko

U 12 koraka do sirove hrane : Kako se riješiti ovisnosti o kuhanoj hrani

  • Nakladnik: TELEdisk
  • Prijevod: Zdenka Drucalović
  • 09/2008.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789537039660
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U posljednjih šest godina Victoria Boutenko uvela je posve nov pristup prehrani i postala pravi guru 'žive' hrane. Omogućila nam je da se do u tančine upoznamo sa svim prednostima sirove hrane. Njezina istraživanja o značaju zelenja u ljudskoj prehrani posebno su zanimljiva i predstavljaju pravu prekretnicu u pokretu za 'živu' hranu.

Njezina knjiga o zelenim kašastim sokovima od velike je koristi za ljude na prijelaznom režimu prehrane čije je probavni sustav oslabljen, ali i kao opća podrška za sve one koji zelenje uzimaju barem jedan­put dnevno. Victoria ističe veliku važnost zelenja, objašnjavajući kako je sama, dodavanjem dostatne količine zelenja svom režimu sirove prehrane, uspjela popraviti svoje zdravstveno stanje. Victoria je uspjela izvrsno objasniti važnost sirove hrane.

Što se znanstvene strane tiče, ovo izdanje knjige je dopunjena zanimljivim, tek odnedavno dostupnim podacima potkrijepljenim znanstvenom dokumenta­cijom, zahvaljujući opsežnim istraživanjima što ih je autori­ca provela u mnogobrojnim znanstvenim časopisima.

Premda je prvenstvena namjena ove knjige da nam pomogne shvatiti kakvim se opasnostima izlažemo jedući kuhanu hra­nu, ona opširno govori i o blagotvornom djelovanju sirove hrane na naše fizičko i psihičko zdravlje. Ona nam prenosi svoja iskustva o pripremi jela od sirove hrane, s posebnim naglaskom na zelenim kašastim sokovima. Ali pri­tom ne nudi samo gotove recepte, nego nas potiče da pustimo mašti na volju i sami kreiramo jela koja će nas najviše zadovoljiti.

Kao velika poznavateljica sirove hrane, Victoria pomaže čitatelju da se dobro upozna sa svim, pa i najmanjim potanko­stima u procesu prijelaza na režim sirove prehrane. Pri tom inzistira na tome da jela od sirovih namirnica budu ukusna, osobito na početku, kad je ljudima za što bezbolniji prijelaz potrebna psihološka utjeha koju im pruža gurmanski začinjena hrana.

***

Victoria Boutenko održava predavanja o sirovoj hrani na Sveuči­lištu South Oregon, a kao rezultat njenih učenja diljem svijeta su nastale brojne zajednice ljudi koji jedu sirovu hranu. Victoria i njezina obitelj žive na 100% sirovoj prehrani od 1994., i svo četve­ro izliječilo se od neizlječivih bolesti. Prelazak Victorijine obitelji na sirovu prehranu opisan je u knjizi «Raw Family" (Sirova obitelj), ali njezine najuspješnije knjige su «Zeleno za zdravlje» i «U12 koraka do sirove hrane». Njeno dvoje djece napisalo je knjigu s izvrsnim receptima od sirovih namirnica pod naslovom «Eating without Heating" (Jesti bez zagrijavanja).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –